wat brengt de tweede helft van 2010 en het begin van 2011??

Hier vind je alles over Team de Rooy in de rallys van 2010
Plaats reactie
Tom
Site Admin
Berichten: 1816
Lid geworden op: 10-04-2010 11:41

wat brengt de tweede helft van 2010 en het begin van 2011??

Bericht door Tom » 27-08-2010 00:30

bron : www.dakar-derooy.com


Team De Rooy heeft zijn plannen klaar voor de komende DAKAR rally in Argentinië. Momenteel is men volop bezig met de bouw van drie rally trucks en een extra service truck.

De rally trucks zullen worden bestuurd door Gerard de Rooy, Pep Villa en natuurlijk Hugo Duisters als Snelle Service. Daarnaast zullen 2 service trucks en een Jeep worden ingezet als assistentie-voertuigen.Voor Gerard de Rooy betekent DAKAR een comeback, nadat hij in 2009 zijn rug brak tijdens een Rally in Rusland. Momenteel is hij volop in training om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. Het wordt zijn 7e Dakar, sinds hij in 2002 voor het eerst aan de start verscheen.Pep Vila is nieuw in het team. Hij heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan. De Spanjaard reed zijn eerste DAKAR in 1990, sindsdien is hij acht keer aan de start verschenen.

Gerard de Rooy denkt dat Vila een goede aanvulling is in het team. Hij si een zeer constante rijder en een rustige man en hij past gewoon in het plaatje. Zijn navigator, Moi Torrallardona is werkzaam in het bedrijf van Pep Vila en heeft van 2004 tot en met 2009 bij Vila in de cabine gezeten. Hij is geen onbekende voor het Team de Rooy, afgelopoen jaar navigeerde hij in de DAKAR-rally bij Jo Adua.

Vanzelfsprekend is ook Hugo Duisters van de partij. Hij begint aan zijn 9e DAKAR. Hij zal samen met zijn vaste navigator Yvo Geusens de snelle back-up voor zijn rekening nemen.De planning voor 2010 staat inmiddels vast. Het Team de Rooy gaat medio juli testen in Zuid Frankrijk. Daarna zal het complete team in september aan de Silkway rally deelnemen. Deze rally wordt volledig in Rusland gereden, de finish vindt plaats in Sochi, waar in 2014 de Winterspelen worden gehouden. De rally begint op 11 september eindigt op 19 september. “Daar zullen we ons goed kunnen voorbereiden op de DAKAR-rally straks in Argentinië. Het wordt voor iedereen een opfris cursus na een jaartje sabbatical,“ lacht teamleider Gerard de Rooy.
Preproloog 2014/15 was al van "ons".
Nu op naar Dakar 2015
Plaats reactie