Stage 1 : Het is al bijltjesdag (www.dakar-derooy.com)

Hier vind je alles over Team de Rooy in de Dakar Rally van 2011
Plaats reactie
Tom
Site Admin
Berichten: 1816
Lid geworden op: 10-04-2010 11:41

Stage 1 : Het is al bijltjesdag (www.dakar-derooy.com)

Bericht door Tom » 04-01-2011 23:38

Stage 1: Het is al bijltjesdag…….

Nog maar zelden zijn we zo vroeg in de rally, nog voor CheckPoint 1, zoveel sterke deelnemers kwijtgeraakt.

Begon het al vroeg met de trieste berichtgeving dat Wuf van Ginkel na een zware crash op de verbindingsroute de strijd had moeten opgeven. Hij had moeten uitwijken voor een obstakel dat op de snelweg lag en kreeg daardoor een klapband waardoor hij de macht over het stuur verloor.
De volgende; Hij wist niet wat hem te wachten stond. Hans Bekx, met startnummer 515, ging dit jaar voor het eerst de strijd aan in het Zuid-Amerikaanse continent. Hans heeft helaas nog geen half uur van zijn avontuur kunnen genieten. Hij ging op z’n kant en de truck raakte daarbij te zwaar beschadigd om de strijd voort te kunnen zetten. We hadden hem een andere comeback gegund.
Nummertje 3 in deze trieste rij was onze eigen Gerard die na 72 kilometer de strijdbijl moest begraven omdat wederom rugklachten hem parten spelen. Toevallig stond fotograaf Willy Weyens op het onheilspellende punt en kon de actie vastleggen. Zie ons fotoboek.

Hoe verging het de teamgenoten van Gerard; Pep Vila en Hugo Duisters kunnen tevreden terugkijken op een moeilijke eerste proef waarbij stof en regen elkaar afwisselde en voor een onvoorspelbare gevaarlijke piste zorgden.

Zowel Pep als Hugo konden het geweld van wie anders dan de Tsaar Chagin niet volgen. Aan de meet met 222 kilometer special op de teller, klokte de Rus een eindtijd van 2:44:22 uur en dat was 4:41 minuut sneller dan de Tsjech Loprais en 5:52 minuut sneller dan stalgenoot Kabirov die daarmee de derde plaats wist vast te leggen.
Pep Vila onze Spaanse teamgenoot kwam als 8e over de meet en wist de achterstand te beperken tot 15:13 minuut. Zijn backup, de snelle service van Hugo Duisters kwam als 11e over de meet, vlak na de eerste Nederlandse equipe, die van Marcel van Vliet, en Hugo liet daarbij een achterstand van 22:11 minuut noteren.

Ook Jo Adua, het Franse team waarvoor Team de Rooy service verleent, is met een 14e plaats en 28:41 minuut achterstand op de KAMAZ truck, keurig in het bivak aangekomen.

Het servicewerk kan beginnen, helaas is de kopman uit het team verdwenen maar Team de Rooy zal laten zien dat zij de strijd nooit gewonnen geven voor de laatste kilometer is gereden.

Wordt vervolgd…….

Bron : Team de Rooy
Preproloog 2014/15 was al van "ons".
Nu op naar Dakar 2015
Plaats reactie