Update uit Bivak Stage 1&2 (www.dakar-derooy.com)

Hier vind je alles over Team de Rooy in de Dakar Rally van 2011
Plaats reactie
Tom
Site Admin
Berichten: 1816
Lid geworden op: 10-04-2010 11:41

Update uit Bivak Stage 1&2 (www.dakar-derooy.com)

Bericht door Tom » 05-01-2011 02:43

Wat een onvoorstelbaar drama! De eerste echte etappe is voor ons team uitgelopen op een ware nachtmerrie. Het uitvallen van kopman Gerard de Rooy is ingeslagen als een bom, niet alleen bij het team maar het hele dakarkamp was onder de indruk.

En het begon allemaal zo mooi. De assistentietrucks waren op tijd in Cordoba en Gerard maakte ondertussen een geweldige start in de eerste special met de snelste tussentijd. Na 76 km ging het echter mis bij een grote jump met racetruck 501. De klap bij het neerkomen was dusdanig dat Gerard direct een pijnscheut in zijn rug voelde, precies op de plaats waar hij eerder problemen heeft gehad. Hij wist dan ook dat het foute boel was en heeft de strijd op dat moment moeten staken.

Gelukkig trok de ergste pijn snel weg en was Gerard in staat om zelf te lopen. Gerard is met de helikopter naar het bivak gebracht, Darek Rodewald (monteur) en Tom Colsoul (navigator) hebben de truck verder gereden. Bij aankomst in het bivak stond de media natuurlijk direct klaar om de eerste quotes van Gerard te pakken te krijgen. Hij maakte eerst echter tijd voor zijn teammaten, die lange tijd in spanning hadden zitten wachten. Enerzijds opgelucht dat Gerard lopend binnen kwam, anderzijds enorm teleurgesteld over het uitvallen van onze kopman.

De verdere avond is Gerard met de teamdokter op pad geweest om foto’s en uiteindelijk een CT-scan van zijn rug te laten maken. Voor de scan kwamen ze terecht in één van de vele ziekenhuizen in Cordoba, een stad met maar liefst 3 miljoen inwoners. Het ziekenhuisje was oud en versleten, er hing zelfs nog een jaarkalender uit 1986! Maar… er was wel een hypermoderne, 3 maanden oude CT-scanner aanwezig. De CT-scan is uiteindelijk elektronisch naar Nederland verstuurd, zodat Dr. Ab van Erp van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven de plaatjes kon bekijken. Dr. Ab van Erp is de orthopaed die Gerard in het verleden behandeld heeft voor zijn rugproblemen, hij heeft de scans vergeleken met de oude scans waarbij er helaas nieuwe afwijkingen zichtbaar waren. In goed overleg is dan ook besloten Gerard direct terug te laten keren naar Nederland om verder te kijken wat de revalidatie in gaat houden.

Opvallend was de enorme sportiviteit van de andere teams, vrijwel iedereen kwam Gerard een hand schudden of even een praatje maken. Het KAMAZ-team was volledig van slag door het uitvallen van hun grootste concurrent, Chagin werd er helemaal stil van. Deze betrokkenheid toonde veel respect en genegenheid richting Gerard, die door hem zeer gewaardeerd wordt. Hierbij valt ook nog te vermelden dat Hans Bekx met zijn team een daverende crash gemaakt heeft die ervoor zorgde dat ook zij de strijd hebben moeten staken. Het assistentieteam heeft de truck van Hans op het parcours opgepikt en m.b.v. onze ‘truck ambulance’ terug naar het bivak gebracht.

Het uitvallen van onze kopman en daarnaast de crash van bivakmaat Hans Bekx was natuurlijk een enorme domper, maar het team moet verder. We hebben nog Hugo Duisters, Pep Vila en Jo Adua in de race. Deze trucks zijn gisteren dan ook flink onder handen genomen en weer klaar voor de strijd. De rit zal morgen naar San Miguel de Tucanan gaan, voor de assistentie bijna 600 km voor de rallyrijders in totaal 764 km waarvan maar liefst 324 km piste. Hopelijk gaat het morgen allemaal wat beter aflopen voor Team de Rooy.

bron : Team de Rooy
Preproloog 2014/15 was al van "ons".
Nu op naar Dakar 2015
Plaats reactie