Stage 3 : En ze gaan verder (www.dakar-derooy.com)

Hier vind je alles over Team de Rooy in de Dakar Rally van 2011
Plaats reactie
Tom
Site Admin
Berichten: 1816
Lid geworden op: 10-04-2010 11:41

Stage 3 : En ze gaan verder (www.dakar-derooy.com)

Bericht door Tom » 05-01-2011 02:45

De ‘day after’ zullen we maar zeggen. De etappe van 3 januari zit er alweer op en daar hebben onze coureurs prima gepresteerd, Hugo en Pep mooi in de top 10 en Jo Adua netjes elfde. Het was een lange en zware tocht voor de racetrucks, waarbij de verzengende hitte een voorname rol speelde. Daarnaast zitten de mannen stevig ingesnoerd in de stoelen om zodoende de veiligheid zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Gevolg is dat er niet comfortabel gezeten wordt, maar veiligheid gaat uiteraard voor alles.

Het bivak in San Miguel de Tucunan was op een paardenrenbaan inclusief grote tribune. Het zag er zwart van de mensen, het stadionnetje was volledig gevuld met dolenthousiaste Argentijnen. Tevens waren daar de Argentijnse versie van Jack van Gelder en Mart Smeets aanwezig, die urenlang gepassioneerd in de microfoon stonden te schreeuwen en de deelnemers een warm welkom bezorgden. De maximale tijd dat ze stil zijn geweest was circa 5 seconden! Het ontvangst in de steden is keer op keer genieten voor zowel de racetrucks alsook de assistentietrucks, een groot compliment voor de Argentijnse bevolking.

Ondertussen zijn we alweer gearriveerd in San Salvador de Jujuy, aan de voet van de Andes. Voor de assistentieploeg maar een kort ritje van 4 uurtjes, de racetrucks hebben een lange en zware rit gehad. Wederom is er goed gepresteerd: Pep zevende in de etappe, Hugo negende en Jo twaalfde. In het algemeen klassement staat Pep zesde, Hugo negende en Jo twaalfde. Bij terugkomst in het bivak viel de schade gelukkig mee, alleen een zijraam van Hugo is gesneuveld en moet dus vervangen worden. Volgens de coureurs was het parcours erg hobbelig zonder al te veel grote jumps, een echte ‘bumpy ride’ dus. De omgeving was prachtig en bergachtig en de racetrucks zijn al boven de 3.000 meter geweest.

Morgen verlaten we Argentinië tijdelijk en steken we de Andes over naar Chili. We gaan door de Paso de Jama, een pas op maar liefst 4.800 meter boven zeeniveau. De ervaren DAKAR mensen voorspellen een prachtige tocht door de Andes. Omdat alles en iedereen via dezelfde bergpas de oversteek maakt is de afspraak dat de rallyvoertuigen eerst gaan en daarna pas de assistentietrucks. Dit betekent dat de racetrucks morgen eerder in het bivak zijn dan de assistentieploeg en dat de reparatie werkzaamheden pas laat kunnen beginnen. Het zal dus weer een mooie en lange dag worden!

Bron : Team de Rooy
Preproloog 2014/15 was al van "ons".
Nu op naar Dakar 2015
Tom
Site Admin
Berichten: 1816
Lid geworden op: 10-04-2010 11:41

Bericht door Tom » 05-01-2011 02:54

Een erg mooie prestatie van Pep Vila, Hugo Duisters en Jo Adua!

Alle 3 de trucks nog mooi in de top 15, waarvan Pep en Hugo in de Top 10!

Hopen dat ze zo verder doen! Top 5 komt in zicht!!! (maar de rally is nog lang)
Preproloog 2014/15 was al van "ons".
Nu op naar Dakar 2015
Plaats reactie