Pagina 1 van 1

2015 : Dakar Speed - v.d. Heuvel + JOOST

Geplaatst: 13-11-2014 00:20
door Tom
Komend jaar zal Maurik van den Heuvel met de vernieuwde DAF CF rallytruck starten met een nieuwe bemanning.

Peter Kuijpers zal plaats nemen als navigator en Wilko van Oort gaat zich in de racestoel vastgespen als monteur.

Peter heeft afgelopen jaar succesvol deelgenomen aan de Libya-Rally op zijn Quad en daarmee al een goede ervaring opgedaan met het navigeren in de woestijn.
Wilko, die vorig jaar als monteur / servicechauffeur al deel uitmaakte van het team, kent inmiddels alle ins en outs van de rallytruck.

Het Dakarspeed-team is al enkele maanden volop bezig met de voorbereidingen. De nieuwe 6x4 DAF servicetruck en 4x4 Toyota servicejeep zijn bijna gereed en de DAF CF Rallytruck is, na volledig gestript te zijn, weer in opbouw.
In totaal zal team Dakarspeed met 2 Trucks, 1 trailer, 1 Jeep en 10 teamleden afreizen naar Zuid-Amerika.

Geplaatst: 29-12-2014 01:13
door joost
www.youtube.com/watch?v=nkfTLkW2mUg

Bekijk het filmpje, ik ben 1x in beeld en dan ook nog op mijn rug

Geplaatst: 29-12-2014 01:16
door joost

Geplaatst: 29-12-2014 01:32
door Tom
Erg mooie filmpjes Joost!

:oops:
Normaal ging ik m plaatsen met de link die je gestuurd had :oops:

Geplaatst: 29-12-2014 12:49
door joost
alleen je had er effe niet aan gedacht, he.
Geeft niet ik zag hem als youtube link en dacht ik zal het zelf proberen te posten en zie hier GELUKT.

Geplaatst: 29-12-2014 12:51
door Tom
Niets is te moeilijk he hahaha!

Geplaatst: 06-01-2015 23:07
door Tom
bron: dakarspeed.nl

05-01-2015

SAN JUAN – ETAPPE 2 BRACHT DAKARSPEED VAN VILLA CARLOS PAZ NAAR SAN JUAN.

EEN LANGE EN ZEER SNELLE ETAPPE, VEEL ZAND EN GRAVELPADEN. VOOR COUREUR MAURIK HELEMAAL ZIJN DING, DE TOPSNELHEID VAN DE TRUCK WERD DAN OOK REGELMATIG BEREIKT.

DE BEMANNING VAN DE TRUCK KWAM OPNIEUW WEER DIRECT IN HET GOEDE RITME, DE COMMUNICATIE WAS GOED EN DE SNELHEID ZAT ER GOED IN. NA HET EERSTE WP KLOKTEN DE MANNEN DAN OOK EEN HELE MOOIE 13E TIJD. MAAR DAAR BLEEF HET NIET BIJ, NA HET INHALEN VAN VERSCHILLENDE TRUCKS WAARONDER EEN MAN KLOKTE TEAM DAKARSPEED EEN 9E TIJD OP WP 2.

‘HET GING SUPER’, VERTELT COUREUR MAURIK VAN DEN HEUVEL. ‘NA EEN KWART VAN DE PROEF HEBBEN WE ZELFS EEN KAMAZ AAN DE KANT MOETEN CENTINELLEN, ONGELOOFLIJK!’

DE TIJDSWAARNEMING LAAT DIT DAN OOK DUIDELIJK ZIEN, EEN 6E TIJD OP WP 3 WAS NIKS MEER DAN VERDIEND.
DAARNA SLOEG ECHTER HET NOODLOT TOE, DE BEMANNING HOORDE WEDEROM EEN AFBREKEND GELUID. METEEN WERD ER TERUGGEDACHT AAN DE EERSTE ETAPPE, ZOU ER DAN WEER WAT ZIJN MET HET BANDENAFLAATSYSTEEM? DIT BLEEK ECHTER NIET HET GEVAL TE ZIJN, GECONSTATEERD WERD DAT HET LOOPVLAK VAN DE BAND AFLIEP.

DE BAND WERD DIRECT VERWISSELD, ER GING WEINIG TIJD VERLOREN.. DESONDANKS KWAMEN ER WEL VEEL TRUCKS VOORBIJ, WAARDOOR HET WEDSTRIJDEQUIPE VAN DAKARSPEED IN HET STOF KWAM TE ZITTEN.

‘WE ZATEN ACHTER EEN 6X6, NIET NORMAAL HOEVEEL STOF ZO’N TRUCK PRODUCEERT’, VERTELT MONTEUR WILKO VAN OORT. ‘DIT HEEFT ONS DAN OOK ERG VEEL TIJD GEKOST’, VULT NAVIGATOR PETER KUIJPERS AAN.
HET EQUIPE ZAKTE TERUG NAAR EEN 36E PLAATS. LATER WERD ER NOG PLEK GOED GEMAAKT EN FINISHTE HET TEAM OP EEN 35E PLAATS. ONDANKS DE LEKKE BAND EN HET TIJDSVERLIES HET TEAM HET EROVER EENS DAT HET EEN SUPER PROEF WAS, EN DAT HET GEWELDIG GING.

HOPELIJK HOUDEN ZE DIT RITME VAST IN DE DERDE ETAPPE, DIE HET DAKAR SPEKTAKEL VANDAAG NAAR CHILECITO BRENGT.

DAKAR 2015 ETAPPE 2: VILLA CARLOS PAZ - SAN JUAN

VILLA CARLOS PAZ - NOG GEEN TWEE DAGEN ONDERWEG EN DE DEELNEMERS KRIJGEN MAANDAG METEEN DE LANGSTE KLASSEMENTSPROEF TE VERWERKEN. ALS JE START IN BRABANT ZOU JE IN ZUIDELIJKE RICHTING ERGENS HALVERWEGE FRANKRIJK UITKOMEN. EN DAN NIET OVER KEURIG ASFALT, MAAR DOOR DE WOESTENIJ VAN ARGENTINIË. HET BLIJFT DAKAR.

MOTORS & AUTO'S: VERBINDING 107 KM/KLASSEMENTSPROEF 518 KM
TRUCKS: VERBINDING 315 KM/KLASSEMENTSPROEF 331 KM

METEEN IN DE TWEEDE ETAPPE, KRIJGEN DE DEELNEMERS DE LANGSTE KLASSEMENTSPROEF VAN DE HELE DAKAR 2015 VOOR DE KIEZEN. VOOR DE MOTOREN EN AUTO'S BETEKENT DAT 518 KILOMETER PROEF.

HET BEGIN VAN DE ETAPPE KENT EEN HARDE ONDERGROND, GEVOLGD DOOR STOFFIGE GEDEELTEN, OM AF TE SLUITEN MET ZAND TOT AAN DE FINISH. DEZE EERSTE SERIEUZE TEST ZAL EEN CONSTANTE FOCUS VRAGEN VAN DE RIJDERS.

Geplaatst: 06-01-2015 23:08
door Tom
ETAPPE 3 DAKAR 2015: SAN JUAN - CHILECITO

Bron: dakarspeed.nl

06-01-2015

DAKAR 2015 ETAPPE 3: SAN JUAN - CHILECITO

SAN JUAN - WONDEN LIKKEN NA DE LANGE ETAPPE VAN MAANDAG, IS ER NU RUIMTE OM WAT RUSTIGER AAN TE DOEN. NIET ECHT NATUURLIJK, 'RUSTIG AAN DOEN' STAAT NIET IN HET WOORDENBOEK VAN DE COUREURS. BELANGRIJK IS OM TE ZIEN HOE DE RACEMONSTERS UIT DE UITPUTTENDE TWEEDE ETAPPE ZIJN GEKOMEN.

MOTORS: VERBINDING 437 KM/KLASSEMENTSPROEF 220 KM
TRUCKS & AUTO'S: VERBINDING 258 KM/KLASSEMENTSPROEF 284 KM

EEN STUK KORTER DAN DE MONSTER ETAPPE VAN MAANDAG. DE KLASSEMENTSPROEF IS OOK MINDER INTENSIEF, VERZEKERT DE WEDSTRIJDORGANISATIE ONS. DE RIJDERS ZOUDEN MEER KUNNEN GENIETEN VAN DE OMGEVING. DE RODE AARDE EN UITKIJKEND OVER DE DIEPE DALEN, DWARS DOOR CANYONS, BRENGT DE DEELNEMERS VAN DAKAR DOOR EEN VAN DE MOOISTE GEBIEDEN IN ARGENTINIË. MAAR RELAXEN EN GENIETEN VAN HET UITZICHT ZIT ER NIET IN, DE WEG IS BEZAAID MET DUIZENDEN STENEN, DIE DEZE ETAPPE EEN FLINKE UITDAGING KUNNEN ZIJN.

Geplaatst: 08-09-2015 21:23
door Tom
Joost, kan U hier even een mooie update plaatsen van de mooie nieuwe truck die jullie gebouwd hebben????

Geplaatst: 16-09-2015 18:34
door joost
Jazeker